Slamfärg till din fasad

Slamfärg är ett billigt alternativ för målning av träytor. Den består av vete– eller rågmjöl och kan teknist sätt klassas som en limfärg. Slamfärg är relativt täckande och ger en matt yta. Genom att tillsätta linolja förbättras färgens bindande förmåga vilket gör att den inte lämnar ifrån sig lösa partiklar eller färgar av sig vid beröring.

Fördelar med slamfärg

Att måla med slamfärg är populärt sedan länge sedan. Dessutom finns det idag många kulörer att välja mellan såsom röd, svart och grå. Vi har samlat några av fördelarna:

  • Relativt billigt
  • Färgar inte av sig
  • Gott träskydd
  • Goda resultat vid fuktmätning
  • Lättstruken och täckande
  • Fungerar utmärkt på grova ytor
  • Flagnar sällan

Slamfärg

Färgens historia

I slutet på 1700-talet började kungliga vetenskapsakademien att flagga för användningen av röd slamfärg istället för trätjära. Man ville redan då värna om miljön, då man ansåg att trätjära tärde mycket hårt på skogen. I början på 1800-talet kunde hus vara färgade i rosa, ljusgrått, ljusgrönt eller vitt.

Modern tid

Idag är de vanligast färgerna svart, grå och röd. Vi använder miljövänliga och moderna ingredienser och metoder för att tillverka färgerna. Med ny teknik har vi ersatt den traditionella slamfärgens pigment med syntetiska pigment. Pigmentet är producerat av återvunnet material och behandlas kemiskt för att säkerställa en jämn hög kvalitet utan kulörskillnad. Pigmentet består av 99 % järnoxid som är den färgande beståndsdelen och innehåller inga farliga tungmetaller. Färgens innehåll och proportioner mixas för optimal prestanda och konsistens. Vi tillsätter bara ingredienser med specifika syften istället för att tillsätta oönskade ingredienser.

Om oss

Vi har gjort våra fina blandningar i många år nu och använder oss av egna recept. Vår färg är specialframtagen med bland annat antimögelmedel för att ge fasaden bästa skydd. Gå in på svenskrodfarg.se och läs mer om slamfärg.